Now Playing

(U)
3DS
Pokémon Sun
🕔17:22. The game is growing on me, perhaps because I just did pokedex work for the last 2 hours.

Updated about 2 weeks ago

☆☆★★★ [Obtained: 23-11-16, Started: 04-02-19]
(U)
PS2
Shin Megami Tensei: Persona 3 FES: Shin Megami Tensei: Persona 3 FES: The Journey
🕔28:34 (I already beat the original). This game sure is great isn't it? :)

Updated about 3 weeks ago

★★★★★ [Obtained: 03-04-13, started: xx-04-18]

kjeldvankeulen's Status

(U) Unfinished ?No significant accomplishments.     (B) Beaten ?The main objective has been accomplished. Usually marked by the defeat of a final boss and/or viewing of credits.     (C) Completed ?For games which are 100% done. All extras and modes have been unlocked and finished. All significant items have been collected.
338 (U)
  329 Unplayed  
97.3% of Unfinished
56% of Total
57.5%
115 (B)
19.6%
135 (C)
23%
Wishlist  34 ?         Top-Rated  45 ?????         Master Runs  7 (M)
PlayStation 4 19 (U) 1 (B) 5 (C) 28 Total
PlayStation 3 30 (U) 15 (B) 14 (C) 64 Total
PlayStation 2 38 (U) 6 (B) 2 (C) 51 Total
PlayStation 9 (U) 3 (B) 4 (C) 17 Total
PlayStation Vita 0 (U) 0 (B) 0 (C) 1 Total
PlayStation Portable 8 (U) 1 (B) 0 (C) 9 Total
PlayStation Network 1 (U) 6 (B) 8 (C) 18 Total
PSOne Classics 1 (U) 0 (B) 0 (C) 1 Total
Nintendo Switch 5 (U) 0 (B) 2 (C) 7 Total
Wii U 7 (U) 4 (B) 6 (C) 20 Total
Wii 47 (U) 17 (B) 19 (C) 84 Total
GameCube 11 (U) 9 (B) 6 (C) 30 Total
Nintendo 64 11 (U) 3 (B) 8 (C) 23 Total
SNES 11 (U) 3 (B) 4 (C) 20 Total
NES 9 (U) 1 (B) 12 (C) 22 Total
Switch Downloads 1 (U) 0 (B) 0 (C) 1 Total
Wii U Downloads 1 (U) 0 (B) 0 (C) 1 Total
Virtual Console (WiiU) 1 (U) 0 (B) 0 (C) 1 Total
WiiWare 2 (U) 3 (B) 1 (C) 6 Total
Virtual Console (Wii) 11 (U) 1 (B) 4 (C) 21 Total
Nintendo 3DS 6 (U) 3 (B) 6 (C) 19 Total
Nintendo DS 5 (U) 13 (B) 15 (C) 34 Total
Game Boy Advance 1 (U) 5 (B) 4 (C) 11 Total
Game Boy/Color 4 (U) 3 (B) 4 (C) 13 Total
3DS Downloads 1 (U) 1 (B) 2 (C) 5 Total
Dreamcast 9 (U) 0 (B) 0 (C) 10 Total
Saturn 4 (U) 0 (B) 0 (C) 9 Total
Genesis / Mega Drive 2 (U) 3 (B) 0 (C) 5 Total
Xbox 360 3 (U) 2 (B) 1 (C) 6 Total
Xbox C O M P L E T E ! 1 Total
Xbox LIVE Arcade 0 (U) 0 (B) 0 (C) 1 Total
Atari 2600 26 (U) 0 (B) 0 (C) 27 Total
Plug-and-Play 24 (U) 0 (B) 1 (C) 50 Total
PC C O M P L E T E ! 3 Total
Steam 30 (U) 10 (B) 5 (C) 49 Total
PC Downloads BEAT 2 (B) 0 (C) 2 Total
All Games 670 Total
?Use this field to quickly search your backlog. If you enter in a single letter, you'll get a list of all the games you own that start with that letter.
  • Status
  • Details

Dialogue Box   (add comment)

about 3 weeks ago

Badges
Minion of Bak'laag: 100+ unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Haha, negeer dat maar, die gast loopt maar wat te trollen op m'n profiel Maar ja, ik heb hem inderdaad weggehaald, omdat ik de lijst niet echt meer vond kloppen en tot de conclusie kwam dat het eigenlijk vet lastig is om een top zoveel te maken. Heb het nu vervangen door een lijst met favoriete series (wat meerdere mensen doen heb ik gemerkt) dus voor games die ik écht geweldig vond, kan men beter mijn 5 star rated lijst bekijken

Wat betreft Fallout 3, snap ik. Die game is alsnog erg open, maar je hebt meestal wel echt een doel om naartoe te werken, maar wat ik merkte was juist de omgekeerde wereld: ik werd zovaak afgeleid door andere interessante dingen die je letterlijk overal tegenkomt, dat het moeilijk is om aan je (eigengestelde) doel te blijven. Dan dacht ik elke keer: "Zo, hier ben ik klaar... Wat was ik ook alweer eigenlijk aan het doen..? Oh ja"

Precies. Misschien doe ik het nog wel op een dag hoor, of misschien maken ze net als met SotC een remake!

Klopt, met zoveel games wordt het misschien ietwat druk, maar met een stuk of zeg, max 8, games moet het wel mooi kunnen

Het was echt een fenomenale game. Persoonlijk vond ik alsnog KH2 iets meer indruk maken, maar deze game is wel op alle vlakken beter eigenlijk, wat een werelden en combat!

Haha, jaaa, die is vet he? Daarmee had ik echt geluk. Ik heb hem gewoon van Marktplaats gekocht, ik had waarschijnlijk geluk. Heb er €40 voor betaald, beetje onderhandeld, eigenlijk vond de verkoper het te weinig (is het ook) maar ik heb hem achteraf laten weten dat ik er super blij mee was en de game in goede handen was. Nu nog spelen...

Haha, Jup! Nee, geintje, ik moet er nog een flink aantal, maar ik heb inderdaad wel als een madman ingeslagen daar in Japan. Het zijn echt megatoffe games!
about 3 weeks ago

Badges
Master of Unlocking: Majority of games are completed
Focus: Only playing one game
2. Backtracking is een groot aspect

Hangt nauw samen met m'n eerste punt, maar het is belangrijk om voor jezelf te bepalen of dit je ligt of niet. Je gaat namelijk behoorlijk veel moeten backtracken, omdat je in elke wereld nieuwe moves gaat leren die nieuwe paden zullen openen in de werelden die je daarvoor bezocht had. De momenten dat je realiseert wat je met de nieuwe moves kunt doen hoort allemaal bij de ervaring. Ik vind het om deze reden veel weg hebben van een 3D metroidvania. Denk aan Donkey Kong 64, maar dan nog veel beter uitgevoerd.

Overigens past deel 1 wat hierboven is geschetst eenmaal toe. In Freezeezy Peak heb je op een bepaald punt de speed shoes nodig, die je pas in Gobi's Valley kunt krijgen. Om die reden kun je Freezeezy Peak niet in 1x 100% uitspelen. Nou, dit heb je in Tooie dus ook, maar dan x50.

Volgens mij staat de game overigens nu voor een acceptabele prijs op marktplaats, al dan niet compleet (weet niet of je waarde hecht aan N64 games met doos en handleiding).

Je hebt VLR ook geklaard zie ik, nice Overtrof 999 wel, toch? Vond je deze escape rooms lastiger?
about 3 weeks ago

Badges
Master of Unlocking: Majority of games are completed
Focus: Only playing one game
Ah, dat klinkt inderdaad wel een beetje overdreven. Hoe ik het me in Ultra Sun herinner, was dat ze wel vertelden wat de volgende bestemming was (maar niet altijd, dacht ik), maar dat dit nooit op de map werd gemarkeerd. Lijkt mij inderdaad ook niet fijn als alles wordt voorgekauwd, dus ik begrijp je frustratie.

Hmm, werd Dewpider/Araquanid gezien als één van de betere 'mons? Nooit geweten. Goede keuzes overigens wat betreft je final team, vooral Golisopod en Kommo-o zijn erg gaaf.

Wat vindt je overigens van Pokémon Sword and Shield? Ik lees veel berichten over dat het visueel gezien een magere 3DS update is, dat de camera (waarschijnlijk) nog steeds fixed is en dat Pokémon niet meer in het wild te zien zijn (wat Let's Go wel deed). Voornamelijk complaints dus, die wellicht waar zijn, maar naar mijn mening niet storend zijn. Ik vind de wereld er groter dan ooit uit zien en dat de Switch grafisch gezien meer aankan is zeker waar, maar het zal niet de ervaring belemmeren.

Nice, goede keuzes wat betreft de levels van Banjo-Kazooie. Nou moet ik zeggen dat elk level wel z'n eigen charme had, maar degenen die jij noemde behoren zeker tot de top.

Ik wil niet lullig gaan doen nu, maar Tooie moet je echt zsm spelen. Ik ben misschien een beetje biased, omdat het m'n favoriete game ooit is en ik hoogstwaarschijnlijk ook dikke nostalgia goggles opzet als ik naar de game kijk, maar het is echt zo'n fantastische ervaring. Overigens ben ik ook in de minderheid als ik zeg dat Tooie deel 1 ruimschoots overtreft en vrijwel op alle fronten beter is; plusminus 75% (persoonlijke schatting, kan het niet onderbouwen met bronnen) van de spelers vindt deel 1 namelijk beter dan deel 2. Als de volgende 2 punten je echter aanspreken, kan je al een beetje nagaan of dat voor jou ook geldt (ik probeer spoilers achterwegen te laten):

1. Tooie is één gigantische wereld.

Alhoewel Kazooie beschikt over een hub-wereld waaraan alle levels gekoppeld zijn, is de game relatief lineair. Je start in Mumbo's Mountain, probeert dit 100% uit te spelen en je gaat vervolgens naar Treasure Trove Cove etc. Tooie heeft ook een hub-wereld, maar alles voelt veel meer met elkaar verbonden. Het feit dat alles wat je in elke wereld oppakt (jinjos, notes, moves etc.) permanent is en je dus niets kan verliezen, laat dit ook zien. Houd er ook rekening meer dat je geheid gaat verdwalen, want het is echt ontzettend groot. Wat mij betreft is dat onderdeel van de kracht van Tooie, though.
about 3 weeks ago

Badges
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Nou ik heb dus nu mijn 250e game uitgespeeld. Heb lang erover nagedacht, of ik een speciale game zou spelen daarvoor, maar vond mezelf dan bezig met Mutant Mudds.
Veel succes bij het beaten van de games in you Backlog Challenge, zijn een paar zeer goeie en lange games tussen.
about 3 weeks ago

Badges
Minion of Bak'laag: 100+ unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Confused: Playing 10+ games at once
Scherp! Heb het aangepast
about 3 weeks ago

Badges
Herald of Bak'laag: 500+ unfinished games
Everywhere you go, there is yogurt.
about 4 weeks ago (edited)

Badges
Master of Unlocking: Majority of games are completed
Focus: Only playing one game
Some of the things that I dislike about SM/USUM are actually the things that people generally praise the most when it comes to discussing these games.

The plot is a huge mess of random concepts assembled together at an erratic pacing. The excessive (literally cult level) worshiping of Pokégods Pokémon really irks me. Same with the noisy Rotom 'dex that keeps suggesting me to save the game every 30 minutes.

Most of the characters that people remark as having "character depths", I find them to be not much better than personification of anime tropes. Hau has mental issues, Grazio is a walking chuuni, the Trial Captains don't even have enough screen time in the first place. The villains are half-hearted—Team Skull might as well not exist at all and still make no difference to the plot, while Aether Group is incompetent with a vague objective.

From what I've read, Lilie and Lusamine's plotline seems to be vastly better in SM than in USUM though. But then USUM has episode Rainbow Rocket, where all the previous teams' leaders show up just to further prove how much better they are compared to this game's lame villains.

Also I don't know how it's like in other languages, but in Japanese, the writings (as in, the actual dialogs spoken by the characters) are utterly awful. They would talk one thing, then all of a sudden switch to talking something else completely unrelated.

Also, the ending credits. In XY, you get beautiful sketch concept arts accompanied by an off vocal song whose meaningful lyrics are not only simple translations but can actually be sung properly in every playable language. In USUM, you get to see some characters dancing, followed by some Pokémon dancing. What.

On the good side, I'm in favor of the removal of HM, and the Alola region's exotic visual is great. Some of the new Pokémon are super cute too (Litten, Ribombee, Fomantis, Steenee, Togedemaru, and Tapu Lele/Tetefu are my favorites). Those are pretty minor positives compared to the much bigger heap of negatives though.

Overall, in complete contrast to the playerbase's general opinion, I enjoyed BW/BW2 and XY about ten times more than SM/USUM. It's just... not my kind of Pokémon game. I'm very much looking forward to Sword/Shield though.
about 1 month ago

Badges
Master of Unlocking: Majority of games are completed
Focus: Only playing one game
That sounds amazing, and I agree accounting is something I could only really be interested in if I knew I would be able to do something that's actually enjoyable, like weighing in on acquisitions. I recently learned that in Canada, you can only take the exam to be an accountant twice. If you fail twice, you can't take the test ever again.

I remember playing the second one when I was very small and was just frustrated because it was so hard. But in uni, all I had were handheld consoles, so I have a huge attachment to Aria/Dawn of Sorrow, Ecclesia, and even Portrait of Ruin. There is a great retrospective of the series: [Link] and I highly recommend it!

It can be hard when you know the person isn't enjoying it. I've had the same experience, my partner is a huge gamer as well, but he plays mostly fighting games, or stuff like Destiny. So I got him 999 because that's one of my favourites and he's just not into it, which drives me crazy because I love it so much. But, he's really been loving watching me play Persona 5

I'm not sure how the Canadian market is different to the American one. I'd imagine they must be somewhat similar. And a big part of it is luck. I spent 2 years searching for a 1st generation Vita that was new in box. Finally got one for a ridiculously cheap price, even compared to refurbished models.

Usually, I wait for conventions. Then I have the advantage of knowing a store that deals in second hand games that's gone to the trouble of packing up their stuff and driving to the convention means they're much more willing to haggle or knock some money off to turn a profit, and so that they don't have to pack it all up and head home.

You've probably gathered by now, but Canada

I am obsessed. This is my first Persona game, and I do have 4 Golden, but I've rarely used my PS4 pro and I got sick of never using it lol. This is one of those games where everything about it is just perfect. The music is incredible, even the parts that just serve as background music never get irritating. I've done the first 2 palaces and struggled a bit more with Madarame, so more time in Mementos for me. Balancing the Metaverse and school life is so much fun as well. I just need to get more Guts so I can bond with the doctor more.
about 1 month ago (edited)

Badges
Master of Unlocking: Majority of games are completed
Focus: Only playing one game
Op zich logisch, ik hoop alleen dat je Ultra Sun dan nog kan waarderen, want volgens mij zijn er nauwelijks aanpassingen geweest in het verhaal.

Vreemd, ik kan me niet erg veel cutscenes herinneren. Ik kan me wel voorstellen dat het frustrerend is als je zulke korte play-sessies hebt.

Het klopt wel dat het erg je handje vasthoud, dat blijft wel gedurende het hele spel. Ik denk om te voorkomen dat kleine kinderen het opgeven. Misschien een klein beetje overdreven, maar goed als je beseft dat wij over het algemeen niet als de grootste doelgroep worden beschouwd is het wel logisch.

Decidueye was wel tof om te gebruiken. Wie gebruik je nog meer?

Ik heb alleen Ultra Sun gespeeld, dus ik weet niet in welke mate Sun anders is. Had alleen gehoord dat Ultra Sun meer uitdagender is en er een hele hoop meer Pokémon te vangen zijn. Dat klopte wel, het was zeker challenging zonder Exp. Share en het aantal Pokémon die in het wild te vangen waren was echt immens. Heb dat nog nooit eerder gezien in een Pokémon game. Was echt heel tof. Daarnaast vond ik het tropische thema ook erg fijn. Ik hou heel erg van zonnige settings in video games, vind ik rustgevend.

Is je mening over Sun inmiddels wat veranderd?

Ja inderdaad, mooie timing. Geruchten gaan dat we volgende week nieuws horen over de nieuwe Pokémon game. Ben echt heel benieuwd.

Haha, in de game is ze niet veel minder eng.

Supertof om te horen dat Banjo-Kazooie je bevalt! Wat een charme heeft het, he? Wat is je favoriete wereld?

Ja, ben echt benieuwd naar Persona 5! Ik ga wel eerst beginnen aan Zelda, maar daarna ga ik me voor het eerst verdiepen in de Persona franchise.
about 1 month ago

Badges
Minion of Bak'laag: 100+ unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Zeker weten, het was echt alle moeite en geld volledig waard. Ik kan ook niet wachten om terug te gaan

Tof! Ja, VLR is zeker het spelen waard. Leuk dat je je thema ook een beetje gebaseerd hebt op het logo ervan

Geen probleem! Ja, dan zou ik inderdaad ook nog even wchten met FFIX, haha. Hmm, ik ben persoonlijk ook niet écht van de WRPG's hoor, maar Fallout 3 was voor mij net wat anders. Tuurlijk, het zal vast wel een boel elementen hebben van een WRPG maar het voelde voor mij meer als een soort genre op zich, best gek. Ik ben benieuwd of je het zult waarderen

Gefeliciteerd! Haha, ik zag die speedrun niet zo zitten, maar voor de rest is dat wel tof om te doen ja

Ja, ik denk dat ik ze eigenlijk wel evengoed vond, al is dat nu lastig te zeggen omdat ik ToX1 in 2013 heb gespeeld en ToX2 in 2016 ofzo denk ik. Het spelen waard wel, in elk geval

Ah ja, ik heb me ook gewaagd aan het halen van Xenoblade Chronicles 100%, maar na een flink stuk progressie om de een of andere reden gestopt. Ik zou dat niet in de weg laten staan, het spel is echt wel het spelen waard, aangezien het vrijwel niks met XC te maken heeft

Geen probleem! Vette banner zeg, leuk hoe je inderdaad creatief al die game shots erin verwerkt hebt. Ik wil dat zeker ook een keer gaan doen, ik zit te denken om binnenkort een God of War marathon te houden, en dan alle cover art in een banner te verwerken met een progressiebalk. Moet je zeker doen! Goed plan

Ja, dat Xenoblade logo blijft altijd een lastige. Die van de originele game krijg ik maar niet nagemaakt zoals ik wil, die van Xenoblade Chronicles X was dan wel weer perfect gelukt naar mijn mening, maar dat is omdat ze een standaard font gebruiken als ik het me goed herinner, dus heel makkelijk. De X is inderdaad gewoonweg te iconisch.

Haha, bedankt, hij werkt erg fijn! Ik vind het wel vreemd om zo hard ergens op te slaan, dat ben ik niet gewend aangezien ik normaal gesproken erg voorzichtig ben, maar het werkt erg vermakelijk