Now Playing

(U)
PS4
Persona 5 Royal
🕔 95:08 [Normal difficulty|LVL 43] September 30th. Fifth palace - Transfer Line. Achievements: 37 / 53 (70%)

Updated about 2 days ago

Yasume's Status

(U) Unfinished ?No significant accomplishments.     (B) Beaten ?The main objective has been accomplished. Usually marked by the defeat of a final boss and/or viewing of credits.     (C) Completed ?For games which are 100% done. All extras and modes have been unlocked and finished. All significant items have been collected.
1 (U)
0.2%
131 (B)
28.2%
333 (C)
71.6%
Wishlist  1 ?         Top-Rated  20 ?????         Master Runs  0 (M)
PlayStation 4 1 (U) 10 (B) 10 (C) 21 Total
Wii BEAT 27 (B) 87 (C) 116 Total
Nintendo DS BEAT 4 (B) 56 (C) 61 Total
Nintendo Switch BEAT 28 (B) 19 (C) 47 Total
PlayStation Vita BEAT 25 (B) 17 (C) 42 Total
Nintendo 3DS BEAT 8 (B) 33 (C) 42 Total
Steam BEAT 8 (B) 22 (C) 31 Total
GameCube BEAT 5 (B) 25 (C) 30 Total
Game Boy Advance BEAT 4 (B) 24 (C) 28 Total
iPad BEAT 1 (B) 12 (C) 13 Total
Nintendo 64 BEAT 2 (B) 7 (C) 9 Total
PlayStation 2 BEAT 2 (B) 3 (C) 5 Total
PlayStation 3 BEAT 5 (B) 0 (C) 5 Total
Wii U BEAT 2 (B) 0 (C) 2 Total
Game Boy C O M P L E T E ! 6 Total
Game Boy/Color C O M P L E T E ! 4 Total
PC C O M P L E T E ! 3 Total
PlayStation C O M P L E T E ! 2 Total
Xbox C O M P L E T E ! 2 Total
SNES C O M P L E T E ! 1 Total
N-Gage C O M P L E T E ! 1 Total
All Games 471 Total
?Use this field to quickly search your backlog. If you enter in a single letter, you'll get a list of all the games you own that start with that letter.
  • Status
  • Details

Dialogue Box   (add comment)

about 1 month ago

Badges
Backlog Beaten: May 31, 2020
Legendary Weapon: 5 or fewer unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Sleep: Not playing anything
Bedankt! Ja, toch wel. Vind het fijn om geen backlog meer heb om naar te kijken. En het verplichte gevoel dat ik er steeds meer bij begon te krijgen valt nu gelukkig weg. Nu kan ik lekker (kopen en) spelen waar ik echt zin in heb
about 2 months ago

Badges
Backlog Beaten: May 31, 2020
Legendary Weapon: 5 or fewer unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Sleep: Not playing anything
Ah ja, de nieuwe Paper Mario. Ondanks dat de aankondiging je een beetje teleur heeft gesteld, ben je nog wel van plan om 'm te kopen? Animal Crossing vind ik inderdaad een toffe game, zeker omdat ze voor het eerst een beetje een verhaallijn hebben toegevoegd. Vond ik leuk om door te spelen. Inmiddels speel ik het niet zoveel meer, maar gelukkig heeft mijn vriendin er nog wel plezier mee. Misschien is het wel de beste uit de serie ja... al blijf ik de serie toch vooral onthouden aan de honderden uren Animal Crossing: Wild World vroeger, haha.

Aha, nou mooi dat Persona 5 goed bevalt! Vooral qua gameplay heeft de serie wel flinke stappen gezet. Persona 1, 2 en 3 zijn inmiddels echt wel achterhaald (en toch ben ik er doorheen gekomen, haha). Persona 4 is wat beter te doen, maar naast Persona 5 ook wel een stapje terug. Heb je destijds je collectie weggedaan omdat je toch niet zoveel waarde hechtte aan een fysieke collectie, of omdat je te veel games kocht die je eigenlijk niet echt wilde spelen?

Jep ja, na jouw opmerkingen over je wishlist heb ik die van mij nog eens onder de loep genomen. Daar vond ik dan toch wel veel games tussen staan die ik nu niet echt per se wil spelen. Daarnaast wat gek om de Backlog te beaten met nog tientallen games op de wishlist die ik ook nog moet (wil?) spelen. Dus maar gewoon weggehaald. Wil liever eventjes de focus op de drie replay-games (Journey, Steins;Gate, Xenoblade) + review-games + af en toe een unbeatable game zoals Cities Skylines erbij. En ook gewoon wat minder tijd in games steken nu ik de druk om te beaten wat minder ga voelen. Gok dat die situatie gerust een jaar zou kunnen duren. Klinkt trouwens ook goed wat voor nieuw systeem jij nu gekozen hebt met now playing & wishlist, vind het logisch klinken dat eentje in elke categorie at a time genoeg is.

Maar goed, ga bijvoorbeeld ook verhuizen in juni. Eindelijk weg uit de studentenkamer en naar een appartement toe aan de rand van Nijmegen. Erg duur allemaal, maar wel een belangrijke stap natuurlijk. Bovendien begint er met werk ook af en toe weer wat meer fysiek door te gaan, dus op dat front gaat het ook wat drukker worden de komende maanden. Wat dat betreft, goede timing. Maar soms voel ik me ook gewoon te oud voor games, ik bedoel: in If My Heart Had Wings nu zijn de hoofdpersonages 16 jaar oud. Vind maar eens een Japanse game waarin ze boven de 25 zijn. Bestaat helaas gewoon heel weinig...
about 2 months ago

Badges
Backlog Beaten: May 31, 2020
Legendary Weapon: 5 or fewer unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Sleep: Not playing anything
Dank je! De feedback op Nindie Review is tot dusver wisselend, maar dan heb ik het over uitgevers die toch vooral gewend zijn om codes te vergeven voor 'volwaardige' reviews. Toch ziet het er wel naar uit dat in een initiatief als dit meer groeipotentie zit. In de jaren dat ik voor N1ntendo schreef zijn we van 25K naar ongeveer 5K unieke bezoekers per maand gedaald, binnen 4 jaar tijd is dat echt een flinke afname. Geen idee op welk niveau de site nu zit. Met Nintendie vervolgens is het ons eigenlijk in 6 maanden tijd helemaal niet gelukt om te groeien, ondanks wel dagelijkse content aan te bieden. Nindie Review zit na ongeveer een maand nu tegen de 50 volgers aan, dus dat is zeker een lijn die we hopen door te trekken de komende maanden. Sterker nog, zelfs de websitecijfers zien er goed uit. En dat is toch echt het secundaire platform.

De gedachte die erachter zit is toch wel dat ik het droevig gesteld vind met de vleesindustrie. Heb daarom nog even getwijfeld om te wisselen naar biologisch vlees, maar ook dan is er niet een 100% garantie dat dieren fatsoenlijk behandeld worden. Ben tegelijk dan ook overgegaan naar biologische eieren en melk. Helemaal vegan gaat me ook wel weer te ver, dan moet ik wel heel drastisch het eetpatroon omgooien, maar mijn vriendin was al vegetariër dus vlees van het menu halen is eenvoudig. Vis en ei zijn inderdaad goeie vervangers

Jep, heb Steins;Gate Elite en Xenoblade DE bij mijn ouders laten bezorgen, dus heb de games ook nog niet zelf in bezit. Ziet ernaar uit dat ik If My Heart Had Wings binnenkort uitspeel dus dat is het dan met mijn Backlog! Heb een aantal RPG's inderdaad alsnog gedropt (Xenosaga I & II, Baten Kaitos, SMT Soul Hackers en Oreshika Tainted Bloodlines). Die laatste twee al eens laten vallen en retro-RPG's word ik tegenwoordig gewoon niet zo happy meer van. Hoewel ik Xenosaga I, Soul Hackers en Oreshika nog wel kort heb geprobeerd voordat ik ze besloot te nullen. Is overigens een combinatie inderdaad van niet zoveel hebben met retrogames en ook het gevoel dat ik er alleen maar door speel omdat ik ze in mijn Backlog heb. Heeft voor mij weinig toegevoegde waarde, kan me beter richten op games waar mijn interesse nu meer bij ligt. Klopt zeker dat de ene retro-game nog beter speelbaar is dan de andere namelijk.
about 2 months ago

Badges
Backlog Beaten: May 31, 2020
Legendary Weapon: 5 or fewer unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Sleep: Not playing anything
Also... In dat kader... Ik heb je ideetje overgenomen om geen ellenlange wenslijst meer bij te houden. Met het idee van... Sure, misschien wil ik al die games nog wel eens spelen, misschien ook niet. Heeft niet zoveel zin om daar zo'n gigantische lijst voor bij te houden. Nu ik een maandsalaris heb, lig ik er echt niet bijzonder wakker meer van of ik nu zo'n game voor 15 euro koop of in de sale voor 7,50. Dan is het me meer waard om gewoon te kopen waar ik zin in heb. Bovendien heb ik ook al wenslijsten op de consoles zelf (op de Switch, op Steam en op PSN). Dus nu heb ik mijn lijst beperkt tot vijf games met daarbij de insteek dat ik deze vijf uit alles op mijn wenslijstje op dit moment het liefst zou kopen. Een beetje zoals 'als je nu een pistool tegen mijn hoofd zet en ik er vijf van moet kiezen'.

Zelfde geldt voor mijn 'anticipated' lijstje. Ergens is het wel handig, maar die nieuwe Tales en Ys games koop ik toch ooit wel. Is het niet op launch dan wel een tijdje later. Shin Megami Tensei V heb ik inmiddels al een jaar of drie op de lijst, die ontgaat me echt niet wanneer die uitkomt. Dan blijven er nog vooral wat 'hidden gems' over als een Death Come True en Robotics;Notes die wellicht wat meer onder de rader blijven met hun releases. Toch vertrouw ik er maar op dat ik ze na release nog een keer tegenkom.

Geeft iets meer overzicht zo. En ik merk al meteen dat ik met het naar vijf stuks gereduceerde kooplijstje toch wel de games behoudt waarmee ik vaak in mijn hoofd zit, en niet de games waarvoor ik überhaupt een lijstje moet bijhouden om ze niet te vergeten. Florence, Endless Ocean, Torna en Valkyria Chronicles 4 heb ik allemaal goed op mijn netvlies en zou ik niet vergeten, ook niet zonder lijstje.
about 2 months ago

Badges
Backlog Beaten: May 31, 2020
Legendary Weapon: 5 or fewer unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Sleep: Not playing anything
En dan zit ik ineens nog op 3. Heb gemerkt dat ik in 3 weken tijd niet verder ben gekomen dan 6 à 7 uur spelen in Xenosaga I. En dan vond ik het eigenlijk nog een behoorlijke goede game, viel me helemaal niet tegen van een PS2-titel. Veel cutscenes, interessante setting en boeiende verhaallijn. Toch kon ik me er steeds maar niet toe zetten om het te gaan spelen vanwege die verouderde retro-JRPG-gameplay. Heb ik ook al wel gemerkt met andere games uit mijn backlog die ik wel heb uitgespeeld, maar... Nu ik met Nindie Review bezig ben en in die zin eigenlijk voor het eerst sinds anderhalf jaar weer meer met moderne games bezig ben i.p.v. mijn backlog door te spelen, realiseer ik me meer dan ooit dat ik helemaal niks met retro games heb. Ik haal daar geen plezier uit. Tuurlijk, het zijn er nog maar zo weinig nu, maar ik heb het onderhand wel gehad met het doorspelen van games puur en alleen omdat ik ze vroeger eens gekocht heb. Zie daar ook mijn grootste probleem met een backlog... 100 Onuitgespeelde games hebben vind ik op zichzelf niet erg, maar wel dat ik weet dat ik ze later wellicht helemaal niet interessant meer vind. Dat probleem is er niet met games die je nieuw koopt.

Dus met die logica zijn Xenosaga I, II en Baten Kaitos eruit gevlogen. Althans op null, want de verhaallijn van Xenosaga I vond ik te boeiend om er helemaal mee te kappen. Dus ik zoek een Xenosaga I Movie op YouTube op! Dan blijven over If My Heart Had Wings, Oreshika Tainted Bloodlines en SMT Soul Hackers. Die laatste twee heb ik al eens geprobeerd en destijds tijdelijk gedropt, waarbij Soul Hackers ook nog eens van origine een PS1-game is... Ben dus benieuwd hoe ik die nog ga ervaren...
about 2 months ago (edited)

Badges
Backlog Beaten: May 31, 2020
Legendary Weapon: 5 or fewer unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Sleep: Not playing anything
Ah, ik hoorde van Daan dat je Persona 4 al wel eens had gespeeld? Maar wat minder lang dan Persona 5? Wellicht ga ik Royal ooit nog wel eens kopen ja. Over het algemeen zijn JRPG's alleen niet de games die ik snel herspeel. Wat dat betreft zal het dus zeker nog lang duren, als ik 'm al koop. Dan denk ik echt aan 15-20 jaar later. Anyhow hoe bevalt het? Zo te zien zit je al op 50 uur dus ik vermoed dat het wel bevalt

Daarom ook. Gestopt met games hoarden. Op zich ga ik me denk ik iets minder vasthouden aan de 0 dan jij, maar heb zeker het voornemen om op een laag aantal te blijven. Kan echter voorkomen dat ik er op een beurs een keer 5 koop en dan zal m'n misschien weer eens wat hoger uitvallen. Zal me al met al dan eerder voornemen om niet boven de 5 te raken... Denk ik.

Ace Attorney Investigations vond ik best tof eigenlijk! Had verwacht dat het zonder court cases erg zou tegenvallen. Is gelukkig niet gebeurd. Maar de cross examinations zaten er dan natuurlijk ook nog wel gewoon in. Alleen die laatste case had wel echt een stuk minder lang gehoeven. Was een beetje een drag...

En hoe was je verjaardag? Nog wat gekregen of wat leuks gedaan (binnen)?
about 2 months ago

Badges
Backlog Beaten: May 31, 2020
Legendary Weapon: 5 or fewer unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Sleep: Not playing anything
Excuus voor de late reactie. Ben buiten mijn werk om de laatste anderhalve week vastgelijmd aan het nieuwe reviewproject dat ik samen met wat maten heb opgezet onlangs. O.a. SaltyApples en Swavo van Backloggery. We publishen, in het Engels, korte indie game reviews via [Link] & [Link] . Heb er zelf de website voor gemaakt, dus vandaar. Erg tijdrovend, haha.

Well, eigenlijk merkte ik geen verschil. Ik heb aan een uur of 7 slaap wel genoeg om de dag mee door te komen over het algemeen, maar dat was al wel zo. Wel ben ik ook gestopt met vlees eten dus ben al blij dat ik geen extra vermoeidheid merk naar aanleiding daarvan. Maar inderdaad, koken kost veel tijd, dus ben ook erg blij dat mijn vriendin dat over het algemeen doet. De afwas doe ik dan, en boodschappen, schoonmaken en huishouden gewoon samen.

Yes, nou ja... Ik hoop het voor december. Krijg binnenkort ook nog Steins;Gate Elite en Xenoblade Chronicles HD binnen: twee nieuwe en vrij lange games. Naast deze twee zijn er nog een paar games die ik graag opnieuw speel dit jaar, zoals Life is Strange. Plus het nieuwe reviewproject is dus van start gegaan. In andere woorden, moet het nog maar zien... Maar niet dat het me zoveel uit maakt. Ik zit op 7 's nu en voorlopig houd ik als doel maar aan om onder de 10 te blijven. Over een paar maanden kan ik dat doel dan hopelijk upgraden naar het streven om onder de 5 te blijven. En uiteindelijk... komen we er wel

Haha ja dat snap ik. Persona 5 is zo lang dat ik er ook niet meteen een Xenoblade Chronicles van toch ook 80-90 uur achteraan zou doen. Die nieuwe Silent Hill hoop ik ook op. Heerlijk om van de winter weer te spelen, hoewel we eerder een paar winters verder zullen moeten denken. Heb ook al veel geluiden uit de industrie gehoord dat we echt nog wel te maken gaan krijgen met veel uitstel n.a.v. de coronasituatie...

Ja die nieuwe Sakura Wars is echt een aderlating. Saaie button-mash gameplay in dezelfde copy-paste maps tegen dezelfde copy-paste vijanden met wederom een middle-of-the-road JRPG protagonist aangevuld met een net zo saaie cast. So Long My Love was juist zo levendig en creatief. Alles wat daar goed aan was is overboord gegooid.

En yes, Animal Crossing! Mijn vriendin wilde er graag mee aan de slag en zeker nu met corona en zo dacht ik, let's do it. Vind 'm vooral leuk om een half uurtje per dag te spelen. Hopelijk haal ik binnenkort de credits.
about 2 months ago

Badges
Backlog Beaten: May 31, 2020
Legendary Weapon: 5 or fewer unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Sleep: Not playing anything
30! Wat een mijlpaal

Gefeliciteerd!
about 2 months ago

Badges
Minion of Bak'laag: 100+ unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Gefeliciteerd!!
about 2 months ago

Badges
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Happy birthday!
about 2 months ago

Badges
Backlog Beaten: May 31, 2019
Legendary Weapon: 5 or fewer unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Poisoned: 3+ new games in a row
Focus: Only playing one game
Happy Birthday!
about 2 months ago

Badges
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Treasure Hunter: 1000+ games
Happy Birthday!!
about 2 months ago

Badges
Herald of Bak'laag: 500+ unfinished games
Gefeliciteerd maat!
about 2 months ago

Badges
Backlog Beaten: September 19, 2018
Legendary Weapon: 5 or fewer unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Focus: Only playing one game
Happy Birthday
about 2 months ago

Badges
Minion of Bak'laag: 100+ unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Poisoned: 3+ new games in a row
Focus: Only playing one game
Gefeliciteerd! Age is just a number... Zolang je je nog maar jong voelt, dat is wat telt
about 2 months ago

Badges
Legendary Weapon: 5 or fewer unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
HAPPY BIRTHDAY!!!
about 2 months ago

Badges
Backlog Beaten: July 24, 2019
Legendary Weapon: 5 or fewer unfinished games
Master of Unlocking: Majority of games are completed
Focus: Only playing one game
Turned 30 today!! So many mixed feelings
about 2 months ago

Badges
Backlog Beaten: September 19, 2018
Legendary Weapon: 5 or fewer unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Focus: Only playing one game
Hey! Glad to see you're having a good time with Persona 5R!
Having played through 5 and now 5R you've picked the perfect enterence point into the series IMO! all the small QoL changes, battle system improvements and extras have really impressed me so far and have made replaying it much more enjoyable than the others. Any character/s sticking out so far that you're a fan of?

I'd say it's deffinetly worth picking up Murder By Numbers in a sale at somepoint if you're craving a decective puzzle game. Storys easy to follow/not too long and the picross is a good difficulty throughout

So I ended up watching Rins ending and.. that was.. certently interesting.. but very Catherine! haha
I do hope they continue the series at somepoint or carry on these spin off games in some form! the writing it just too good not too!

Ye some of the stages in Crash 2 where difficult but 3 went really smoothly for us too. Thank god Stormy Ascent wasn't tied to the trophies it was just ridiculous hard! but kind of a nice bonus for the hardcore player and like a Champions Road style Mario ending.

Awesome! heard good things about Crash Team Racing Nitro-Fueled mite be a nice game to come off Persona 5R with and chill in these times of lockdown.
about 2 months ago

Badges
Minion of Bak'laag: 100+ unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Poisoned: 3+ new games in a row
Focus: Only playing one game
Dat is het zeker! Ja, ik ga er gewoon rustig doorheen en zie het niet echt als een "Now Playing"-spel, immers is het makkelijk op te pakken en neer te leggen (zeker aangezien ik heel het verhaal al ken). Ah, dus dat herinner ik me toch goed! Ik vond je Vita-collectie destijds erg tof. Zeker doen! P4G is minstens net zo goed (voor mij is het P3 > P4 > P5), zeker als je nu P5 gespeeld hebt zal 4 nog toegankelijker zijn. Ja, om eerlijk te zijn is inderdaad het spel spelen zonder guide echt het allerleukste, gewoon lekker elke dag maar zien in welke activiteit je zin hebt, dus goed dat je dat zo doet!

Ja, dat vond ik eerst ook altijd wel leuk om te zien van b.v. mensen van de basisschool, maar ik moet eerlijk bekennen dat de laatste jaren het mij niet zo veel meer boeit Ah, dat was ik inderdaad dus wel! Wat gek want je verzoek stond wel gewoon in de lijst, maar er heeft nooit zo'n "1" icoontje gestaan bij de vriendschapsverzoek-knop. Pas toen ik er op klikte, stond het er Nouja, zoals je misschien inmiddels gezien hebt is alles leeg en doe ik er letterlijk niks mee...
about 3 months ago

Badges
Minion of Bak'laag: 100+ unfinished games
Consider Yourself a Hero: Majority of games are beaten
Poisoned: 3+ new games in a row
Focus: Only playing one game
Bedankt! Jij ook natuurlijk, al lijkt het erop dat je er volop van aan het genieten bent Bij mij staat ie op een laag pitje omdat ik het origineel al eens gespeeld heb, en omdat ik helemaal weggezogen wordt in Animal Crossing en Fallout 76 Oh, ik dacht dat je ook Persona 4 gespeeld had op de Vita? Al kan ik die niet terug vinden op je profiel Ik denk het wel, want de Platinum trophy is (verassend) makkelijk vergeleken met de normale Persona 5. Sterker nog, het lijkt er bijna op alsof je de Platinum "per ongeluk" kunt halen als je een beetje de moeite neemt om het spel te verkennen

Oh, da's toevallig! Ik zat er een paar dagen geleden nog op en stond op het punt om juist mijn account te verwijderen, omdat ik er echt niks meer mee doe, en elke keer als ik erop kijk, vraag ik me af waarom ik het nog heb Ik ben eigenlijk niet zó van de social media, het enige wat ik leuk vind en af en toe zelf gebruik is Instagram. Ik heb geen verzoeken ontvangen though, misschien heb je per ongeluk de verkeerde Daan Vissers toegevoegd, gek genoeg bestaan die er veel (zelfs een in de stad naast mijn woonplek haha)
Work hard, play hard.